Καλωσόρισμα

Καλώς ήρθατε στη σελίδα του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.). Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) ξεκίνησε δυναμικά την πορεία του στη Σχολή Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ την άνοιξη του 2019 και υποδέχεται πρωτοετείς φοιτητές από το Σεπτέμβριο του 2019. Το Τμήμα είναι άρτια στελεχωμένο σε διδακτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα και πληρέστερα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ. Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνουν 9 αίθουσες θεωρητικής διδασκαλίας, 2 αμφιθέατρα και 20 αίθουσες εργαστηρίων με σύγχρονο και κατάλληλο εξοπλισμό.

Η  διάρκεια του πρώτου κύκλου σπουδών του Τμήματος έχει οριστεί σε δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα σύμφωνα με το ΦΕΚ 2657/1-7-2019/τ.Β και η εφαρμογή του αντίστοιχου Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ορίζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Τον Μάιο 2020 εγκρίθηκε από την Συνέλευση του Τμήματος η εισήγηση για υπαγωγή του ΠΠΣ στην "Απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master)" και αναμένεται η θετική ανταπόκριση της Πολιτείας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων προσφέρει ελκυστικά προγράμματα δευτέρου κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών που οδηγούν στην απονομή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης σε γνωστικά πεδία αιχμής είτε αυτοδύναμα είτε μέσω συμμετοχής σε διατμηματικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.

Επιπρόσθετα, το Τμήμα έχει οργανώσει αποτελεσματικά τον τρίτο κύκλο σπουδών, ο οποίος οδηγεί σε απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος και αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη επιστημονικού και ερευνητικού έργου.