EN | GR
 Κεντρικό μενού
Skip Navigation Links
ΕισαγωγήExpand Εισαγωγή
ΑκαδημαϊκάExpand Ακαδημαϊκά
Πρόγραμμα σπουδώνExpand Πρόγραμμα σπουδών
Προσωπικό του Τμήματος
ΥπηρεσίεςExpand Υπηρεσίες
ΜεταπτυχιακόExpand Μεταπτυχιακό
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Συζητήσεις
 Είσοδος χρήστη
Όνομα χρήστη
Κωδικός χρήστη
Κωδικός ασφαλείας

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ

Διεύθυνση: Τ.Θ. 141,
57400
 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 013 621
Φαξ: 2310 791 132
E-mail: infoel@teithe.gr

Facebook

Android εφαρμογή της σελίδας

Σελίδα ΑΤΕΙΘ: www.teithe.gr


Καταγραφή αποφοίτων

Η βάση δεδομένων των αποφοίτων του Τμήματος δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ για την Αναμόρφωση Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών

ΚεντρικήΠαροχές στους φοιτητές

Εργαστήριο Πειραματικών Εφαρμογών "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ"

Η αίθουσα Ευκλείδης διατίθεται στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ, προκειμένου να πραγματοποιούν πάσης φύσεως πειραματικές  δραστηριότητες  που σχετίζονται είτε με τις ανάγκες των καθημερινών  εργαστηριακών υποχρεώσεών τους είτε με τις απαιτήσεις της πτυχιακής τους εργασίας ή ακόμη και με την εκπόνηση ομαδικών project στα πλαίσια καινοτόμων δραστηριοτήτων ή ερευνητικών έργων.

Ο εξοπλισμός της αίθουσας περιλαμβάνει :

  Σταθμό έκθεσης πλακετών σε UV ακτινοβολία 

 5 πλήρεις σταθμούς εργασίας 
 (παλμογράφους, γεννήτριες AF, τροφοδοτικά DC, πολύμετρα, Η/Υ, Διαδίκτυο, διπλά ράστερ, κολλητήρια

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Η αίθουσα λειτουργεί από το Μάϊο του 2014. 
Είναι ανοιχτή τις εργάσιμες ημέρες του ακαδημαϊκού έτους με ωράριο:
Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 14:00 χάρη στην εθελοντική εργασία των φοιτητών -τριών:

Ασύρματο Δίκτυο Τμήματος (Wi-Fi)

Στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης έχει εγκατασταθεί ένα ασύρματο τοπικό δίκτυο (WLAN) το οποίο λειτουργεί στη ζώνη συχνοτήτων 2.4-2.4835GHz και ακολουθεί το πρότυπο IEEE 802.11 (συγκεκριμένα τα (υπο)πρότυπα IEEE 802.11b,g). Ο μέγιστος ρυθμός μετάδοσης δεδομένων φθάνει τα 54Mbps. Το εν λόγω δίκτυο λειτουργεί από το Νοέμβριο 2006 και παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο από οποιονδήποτε χώρο του κτιρίου, μέσω κάποιας συσκευής η οποία διαθέτει συμβατό πρωτόκολλο επικοινωνίας. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι φορητοί (ή επιτραπέζιοι) υπολογιστές, οι, ονομαζόμενες, έξυπνες συσκευές χειρός (handheld PDAs, τηλέφωνα), οι ασύρματες, οι συσκευές τηλεπροβολής κ.ά.. Ο χρήστης του WLAN είναι σε θέση να πραγματοποιήσει (ασύρματα) πλοήγηση στο διαδίκτυο, ανταλλαγή αρχείων και γενικά επικοινωνία με άλλους χρήστες και λήψη αρχείων εκπαιδευτικού ή ενημερωτικού περιεχομένου.
Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και η σύνδεση πραγματοποιείται (αυτόματα) με κάποιο από τα APs (Access Points) που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία του κτιρίου.

ΡΥΘΜΙΣΗ BROWSER ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ Wi-Fi


Διαδικτυακή Υποδομή

Οι φοιτητές του Τμήματος έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το Διαδίκτυο (Internet) μέσω του τοπικού δικτύου του Τμήματος. Το δίκτυο αυτό αποτελείται από 400 περίπου ηλεκτρονικούς υπολογιστές (20-25 σταθμοί εργασίας σε κάθε εργαστήριο) οι οποίοι συνδέονται με τον Titana, που είναι ο εξυπηρετητής (server) του Τμήματος. Αυτός με τη σειρά του συνδέεται με τον κεντρικό εξυπηρετητή του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης., που βρίσκεται στο Τμήμα Πληροφορικής, με οπτική ίνα. Η ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών ανέρχεται στα 200 Mbps.
Κάθε φοιτητής του Τμήματος μπορεί να έχει προσωπικό λογαριασμό πρόσβασης στο δίκτυο και στο διαδίκτυο (που αποκτά από το γραφείο N.O.C. του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.), αλλά και τη δυνατότητα απομακρυσμένης σύνδεσης μέσω τηλεφώνου (dial-up) όταν βρίσκεται εκτός Τμήματος. Στους χρήστες του δικτύου παρέχονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), προσωπικής σελίδας και ftp.


Ιστοσελίδα Τμήματος

Μερικές από τις δυνατότητες της ιστοσελίδας του Τμήματος είναι οι εξής:
 • Ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματος μέσω των ανακοινώσεων των Καθηγητών, της Γραμματείας, του Συλλόγου φοιτητών και του Administrator.
 • Οι ανακοινώσεις ανανεώνονται δυναμικά από τους ίδιους τους συντάκτες τους.
 • Ενημέρωση των φοιτητών, σχετικά με την αναλυτική τους βαθμολογία.
 • Ενημέρωση των φοιτητών, σχετικά με τη δήλωση μαθημάτων που κατέθεσαν για το τρέχον εξάμηνο.
 • Δυνατότητα πρόσβασης στο Forum της σελίδας και συμμετοχής σε συζητήσεις, είτε μόνο ανάμεσα σε φοιτητές, είτε με καθηγητές.
 • Δυνατότητα καταχώρησης αγγελιών
 • Πρόσβαση στο αρχείο των Πτυχιακών εργασιών κ.ά.


e-μάθηση

Το e-μάθηση είναι ένας δικτυακός τόπος ο οποίος λειτουργεί στο Τμημα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ και παρέχει υπηρεσίες ασύγχρονης εκπαίδευσης.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ για την «Αναμόρφωση προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών» και καλύπτει 22 μαθήματα (θεωρίες και εργαστήρια) παρέχοντας τις εξής δυνατότητες:
 • παροχή ηλεκτρονικού διδακτικού υλικού ανά μάθημα.
 • αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών και των καθηγητών του τμήματος.
 • βάση δεδομένων με όρους και έννοιες που χρησιμοποιούνται στα μαθήματα.
 • βάση δεδομένων με φύλλα δεδομένων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και εφαρμογών.
Πρόσβαση στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας του Τμήματος έχουν όλοι οι φοιτητές που αποκτούν προσωπικό λογαριασμό από τη Γραμματεία του Τμήματος κατά την εγγραφή τους.


Βιβλιοθήκη

H Βιβλιοθήκη του ΑΤΕΙΘ εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας για πληροφόρηση. Η τελευταία δεν περιορίζεται μόνο σε αντικείμενα σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών του κάθε Τμήματος, αλλά επεκτείνεται και στο ερευνητικό έργο των μελών ΕΠ και των φοιτητών, καθώς και στα ψυχαγωγικά/ πολιτιστικά ενδιαφέροντα των εκπαιδευτικών, φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων. Συνεργάζεται με άλλα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Βιβλιοθήκες και γενικότερα φορείς διάδοσης της πληροφορίας. Έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα αξιόλογη συλλογή υλικού (πάνω από 14000 τίτλους βιβλίων, επιστημονικά περιοδικά σε ηλεκτρονική μορφή κ.ά) και προσφέρειάμεση πρόσβαση στο υλικό της συλλογής της και σε υλικό άλλων Βιβλιοθηκών. Οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. δεν περιορίζονται μόνο στο φυσικό της χώρο (έντυπα βιβλία, περιοδικά κ.λπ.), καθώς πληθώρα πληροφοριών παρέχεται ηλεκτρονικά μέσω του Διαδικτύου όλο το 24ωρο σε καθημερινή βάση.
Επιπλέον, έχει αναπτύξει την υπηρεσία
Καλλιστώ, η οποία παρέχει, ηλεκτρονικά, το σύνολο των τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται ώστε ένα άτομο να μπορεί να εντοπίζει, να αξιολογεί και να χρησιμοποιεί την πληροφορία που χρειάζεται με αποτελεσματικό τρόπο. Οι φοιτητές, με χρήση της υπηρεσίας αυτής, μπορούν να εκπαιδευτούν στην αποτελεσματική αναζήτηση βιβλιογραφίας για εργασίες/ πτυχιακές, να αναπτύξουν κριτική στάση απέναντι στην πληθώρα πληροφοριών που συναντούν κατά την έρευνά τους, να μάθουν να συντάσσουν σωστά τις αναφορές τους, να μην υποπίπτουν σε σφάλματα πλαγιαρισμού κ.ά.
Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στον κεντρικό διάδρομο του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, απέναντι από το κεντρικό κυλικείο, και λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή 08:00 – 15:00. Η βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή τις επίσημες αργίες.


Γραφείο Διασύνδεσης

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αποφοίτων/τελειοφοίτων όλων των Τμημάτων του Ιδρύματος. Αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ του Α.Τ.Ε.Ι.Θ και του χώρου της αγοράς εργασίας. Ως κύριο στόχο έχει την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για θέματα σπουδών και ευκαιρίες απασχόλησης. Συνεργάζεται με πολυάριθμες επιχειρήσεις, παρέχοντας, έτσι, τη δυνατότητα πρόσβασης των πτυχιούχων σε προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Συλλέγει, φιλτράρει και μεταφέρει πληροφορίες για κάθε είδους θέμα που αφορά στην επαγγελματική σταδιοδρομία φοιτητών και πτυχιούχων του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Ενημερώνει, πληροφορεί και συμβουλεύει όχι μόνο πτυχιούχους, αλλά και φοιτητές, για την επαγγελματική τους πορεία, τις διαθέσιμες θέσεις εργασίες, τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων κ.ά. Από την πλευρά τους, επιχειρήσεις και οργανισμοί, έχουν στη διάθεσή τους διαρκή ροή πληροφόρησης για τους αποφοίτους του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης που αναζητούν εργασία. Επιπλέον, προσφέρει αρωγή στο έργο της Πρακτικής Άσκησης όλων τωνΤμημάτων του ΑΤΕΙΘ. Το Γραφείο Διασύνδεσης του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης είναι εγκατεστημένο στο ισόγειο του κτιρίου της ΣΕΥΠ.

Αθλητισμός

Οι φοιτητές του Τμήματος, μπορούν να συμμετέχουν στους παρακάτω τομείς άθλησης, που προσφέρει το Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης:
Ποδόσφαιρο (ομάδα ανδρών), Μπάσκετ (ομάδες ανδρών-γυναικών, με μεγάλες διακρίσεις σε πανεπιστημιάδες), Βόλεϊ (ανδρών-γυναικών, επίσης με διακρίσεις σε πανεπιστημιάδες), Σκάκι, Γυμναστική σε κλειστό γυμναστήριο, Τοξοβολία, Σκοποβολή, Τένις, Κολύμβηση, Αυτόνομη κατάδυση, Σκι, Πολεμικές τέχνες (AIKIDO, SUIBUKAN), Φυσική κατάσταση.


Φοιτητική Μέριμνα

Στους φοιτητές του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης χορηγούνται/παρέχονται:
 • Υποτροφίες Ι.Κ.Υ σε πρωτεύοντες στις γενικές εξετάσεις φοιτητές, καθώς και σε όσους πρωτεύουν στη διάρκεια των σπουδών τους.
 • Άτοκα δάνεια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει επιτύχει ο φοιτητής στα 4/5 του συνόλου των μαθημάτων των δύο εξαμήνων του προηγούμενου έτους σπουδών από εκείνο στο οποίο φοιτά. Επίσης, εξετάζεται η οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση.
 • Οικονομική ενίσχυση. Δίνεται για συμμετοχή σε ερευνητικές ομάδες κ.λ.π.
 • Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα με βάση οικονομικά κριτήρια και κριτήρια επίδοσης στις σπουδές. Για τους νεοεισαχθέντες εφαρμόζονται μόνο οικονομικά κριτήρια.
 • Σίτιση στο εστιατόριο του Ιδρύματος, καθώς και σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης (εστιατόριο 'Αγράμπελη', διεύθυνση: Λεωφόρος Βασ. Όλγας 43).
 • Στέγαση στη Φοιτητική Εστία του Ιδρύματος, που βρίσκεται στη Σίνδο (τηλ.: 2310791147). Τα κριτήρια είναι οικονομικά και κοινωνικά, ενώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: πιστοποιητικό γέννησης ή φωτοαντίγραφο ταυτότητας επικυρωμένο από την αστυνομία, πιστοποιητικό σπουδών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό εφορίας, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, αίτηση και δύο φωτογραφίες.
 • Πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεάν. Παράλληλα, λειτουργεί στο κεντρικό κτίριο του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης το Ιατρείο του Ιδρύματος, καθημερινά από τις 8.00 έως τις 18.00, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 • Αναβολή στράτευσης και μειωμένο εισιτήριο (25% έκπτωση) σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σχετικά | Online χρήστες: 7
el.teithe.gr © 2002-2020